arien.sk / Biela lososová omáčka na cestoviny
Biela lososová omáčka na cestoviny
20. 2. 2010
Veľmi rýchla omáčka na cestoviny je biela rybia omáčka. Pozostáva len zo surovín, ktoré sa nemusia variť, preto je jej príprava veľmi rýchla. Na tomto recepte najdlhšie asi trvá varenie samotných cestovín. :)
Základom omáčky je tuniak z konzervy, údený losos alebo iná údená ryba.
Potrebujeme
- tuniak vo vlastnej šťave z konzervy alebo údený losos
- cibuľa
- cesnak
- nejaké bylinky, najčastejšie petržlen
- čierne korenie
- soľ
- červená paprika alebo kurkuma na zafarbenie
- smotana na varenie, prípadne mlieko a kyslá smotana
Cibuľu nakrájať na drobno a opražiť s kurkumou alebo červenou paprikou, na oleji alebo bez oleja.
Do hrnca pridáme na kúsky nakrájanú rybu, vytlačíme 3 až 4 strúčiky cesnaku, zalejeme smotanou na varenie, pridáme soľ, korenie a bylinky a necháme len zľahka prebublať.
Omáčku dáme ako prílohu k akýmkoľvek cestovinám. Ja ľúbim makaróny. :)
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty