arien.sk / Bravčový zvitok so žltou paprikou

Bravčový zvitok so žltou paprikou

22. 1. 2011

Dostala som náhlu chuť na nejaký studený mäsový závin so zeleninou. Zeleniny sme nezohnali uspokojivé množstvo a ani uspokojivej kvality, takže som na zavinutý zvitok nakoniec použila iba žltú papriku. Dopadlo to výborne.:)

Toto jednoduché a rýchle jedlo sa dá jesť studené alebo teplé.

zvitok01 

Potrebujeme

  • bravčové rezne nakrájané na tenko
  • mleté bravčové mäso
  • plátkový syr
  • papriku, alebo akúkoľvek inú vhodnú zeleninu (kápiu, cuketu, baklažán, stopkový celer, ...)
  • petržlenovú vňať 
  • majoránku
  • mletú červenú papriku sladkú
  • mletú červenú papriku štipľavú
  • rascu
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • provensálske korenie

Postup

Bravčové rezne utlčieme tĺčikom na tenké. Osolíme a okorením mletým čiernym korením. Vezmeme zapekaciu nádobu vhodného podlhovastého tvaru a vyložíme dno a steny plátkami mäsa. Podľa možnosti tak, aby na spodnej strane neboli medzi mäsom medzery. Nejaké plátky odložíme na záverečné prikrytie zvitku.

Mleté mäso zmiešame so soľou, majoránkou, mletou paprikou sladkou aj štipľavou (podľa chuti, u nás to znamená veľa), s rascou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Nádobu vyloženú plátkami mäsa vyložíme druhou vrstvou – vrstvou plátkového syra.

Do takto pripravenej zapekacej nádoby rozložíme zmes mletého mäsa a korenín a dobre ju utlačíme, aby rovnomerne vyplnila priestor. Nakrájanú papriku (alebo inú zeleninu) povtláčame do mletej zmesi.

Prikryjeme hornou vrstvou bravčových plátkov a plátky na okrajoch preložíme do stredu, aby vznikol uzavretý zvitok. Osobne som to ešte poprepichovala malými špízmi, aby zvitok zostal určite pri pečení zavretý.

Na záver na vrchu posypeme provensálskym korením.

zvitok02

 

Prikryjeme alobalom alebo zavrieme zapekaciu misu a pečieme pri cca 180 stupňoch asi 50 minút.

Servírovať možno za studena alebo rovno z trúby.

zvitok03 

zvitok04 



Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]