arien.sk / Marhuľová bublanina

Marhuľová bublanina

6. 9. 2009

Opäť nám raz do domu prikvitlo niekoľko pohárov zaváraných marhulí, ktoré v princípe nemáme ako použiť. ;] Samostatne ich nejeme a koláče pečieme radšej z namrazených bobuľovín.

Aby nám nestáli tri roky na poličke, rozhodla som sa upiecť skvelú marhuľovú bublaninu.

Cesto:

  • polohrubá múka – 25 dkg
  • práškový cukor – 25 dkg
  • pol prášku do pečiva
  • olej – 10 polievkových lyžíc
  • vajcia – 4 ks
  • štipka soli
  • voda – 10 lyžíc
Potrebujeme tiež maslo na vymastenie formy.

Navrch:

  • marhuľový kompót alebo čerstvé marhule jemne povarené
  • 1 vanilkový cukor
  • prezle (strúhanka)

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, vmiešame olej a vodu.
Múku zmiešame s cukrom a práškom do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme sneh.

Všetko zmiešame dohromady.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo formu, navrch poukladáme ovocie. Zasypeme trochou prezlov a vanilkovým cukrom.

Pečieme v predhriatej trúbe pri 150 stupňoch cca 40 minút. Kontrolujeme špáratkom alebo špajlou.

marhulovabublanina



Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

Komentár č. 1
11. júla 2012, 19:18
autor: ivet
zdravim kolacik je vyborny dakujem za recept ivet dopocitia