arien.sk / Medovníčky
Medovníčky
6. 12. 2006
Suroviny na medovníčky:
- 800 g hladkej múky
- 200 g hrubšie mletej pohánkovej, ražnej, špaldovej, celozrnnej či inej tmavej múky
- 3 celé vajcia
- 1 maslo [250 g]
- 200 g práškoveho cukru
- 200 g medu
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 1 sáčok perníkového korenia, alebo roztlčené rôzne korenie: aníz, badián, koriander, škorica, klinčeky, čierne korenie, muškátový oriešok,..
Zmiešame cukor, múku, kypriaci prášok a korenie. Dôkladne do zmesi zapracujeme vajcia, med a maslo. Med by mal byt tekutý.
Vypracujeme nelepivý bochník a dáme ho do chladničky. Najmenej na noc, ale čim dlhšie, tým lepšie.
Vykrojíme alebo vytvarujeme medovníčky, potrieme váječným bielkom, ak ich chceme mať lesklé.
Pečieme cca 8-12 minút pri nižšej teplote [napríklad 150 stupňov], pri jemnom zhnednutí vyberáme.
Poleva na zdobenie:
- 1 bielok
- 300 g preosiateho práškového cukru
- šťava z polky citróna
Cukor treba preosiať! A všetko dohromady vysľahat do hladka.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty