arien.sk / Plnené vínne listy so smotanou

Plnené vínne listy so smotanou

2. 6. 2012

Listy viniča sú výborné na balenie pečeného alebo duseného mäsa. Dodajú jedlu výbornú jemne pikantnú príchuť a vyzerajú výborne.

Nasledujúci recept je zložený z dvoch sérií fotiek, preto je na každej druhej fotke očividne všetko inak. :)

p1110952 

Potrebujete

vínne listy
mleté mäso
vajcia
strúhanku
sladkú mletú papriku
mleté čierne korenie
soľ (ja používam namiesto soli drvenú kápiu naloženú v soli)
tymián
ligurček
kyslá smotana a chlieb ako príloha

Príprava

Vínne listy vložte do hrnca s vodou tak, aby boli celé ponorené. Priveďte do varu, vypnite a vyberte z hrnca. Ochlaďte studenou vodou alebo nechajte prirodzene vychladnúť.

p1080231 

Mleté mäso zmiešajte s vhodným množstvom vajec, strúhankou, soľou, korením, mletou paprikou, ligurčekom a tymiánom.

p1110921

List uložte rubovou stranou dolu.

p1110924

Položte do stredu primeraný kúsok mäsovej zmesy, podľa veľkosti listu.

p1110923

Zahnite okraje dovnútra.

p1080235

Zahnite aj spodný a horný okraj, respektive zarolujte.

p1080237

Podľa veľkosti listov je možné vytvoriť rolky alebo batôžky alebo akékoľvek iné tvary. :) 

p1080234

Batôžky vložte do pekáča alebo jénskej misy.

p1110927

p1080246 

Podlejte trochou vody, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, alebo vytlačte cesnak navrch. Môžete navrch nakrájať aj kúsky masla.

Pečte zakryté pri 180 až 200 stupňoch asi 40 minút.

p1080258

Podávajte s kyslou smotanou a pečivom.

p1110950 


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]