Plnené vínne listy so smotanou
2. 6. 2012
Listy viniča sú výborné na balenie pečeného alebo duseného mäsa. Dodajú jedlu výbornú jemne pikantnú príchuť a vyzerajú výborne.
Nasledujúci recept je zložený z dvoch sérií fotiek, preto je na každej druhej fotke očividne všetko inak. :)
Potrebujete
vínne listy
mleté mäso
vajcia
strúhanku
sladkú mletú papriku
mleté čierne korenie
soľ (ja používam namiesto soli drvenú kápiu naloženú v soli)
tymián
ligurček
kyslá smotana a chlieb ako príloha
Príprava
Vínne listy vložte do hrnca s vodou tak, aby boli celé ponorené. Priveďte do varu, vypnite a vyberte z hrnca. Ochlaďte studenou vodou alebo nechajte prirodzene vychladnúť.
Mleté mäso zmiešajte s vhodným množstvom vajec, strúhankou, soľou, korením, mletou paprikou, ligurčekom a tymiánom.
List uložte rubovou stranou dolu.
Položte do stredu primeraný kúsok mäsovej zmesy, podľa veľkosti listu.
Zahnite okraje dovnútra.
Zahnite aj spodný a horný okraj, respektive zarolujte.
Podľa veľkosti listov je možné vytvoriť rolky alebo batôžky alebo akékoľvek iné tvary. :)
Batôžky vložte do pekáča alebo jénskej misy.
Podlejte trochou vody, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, alebo vytlačte cesnak navrch. Môžete navrch nakrájať aj kúsky masla.
Pečte zakryté pri 180 až 200 stupňoch asi 40 minút.
Podávajte s kyslou smotanou a pečivom.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]