arien.sk / Raňajky - chleba so syrom, horčicou a pažítkou

Na raňajky chleba s mäkkým syrom, horčicou a pažítkou

23. 2. 2011

Niet nad dobré raňajky. Najlepšie ak obsahujú čerstvú zeleninu. A tej VEĽA. ;]

V zime pri nedostatku kvalitnej a chutnej zeleniny je skvelým riešením pažítka. Dá sa totiž pestovať v kvetináči celoročne.

Pažítka v kvetináči

Dnešné raňajky – chleba s mäkkým syrom, prírodnou horčicou a pažítkou.

Chleba s mäkkým syrom, prírodnou horčicou, pažítkou a paradajkami

Pažítka

Ako som sa dočítala, pažíka má podobné zdravotné účinky ako cesnak – podporuje obehovú sústavu, má antibakteriálne a fungicídne účinky. Ešte k tomu obsahuje vitamín A a C. Keďže však v menšom množstve ako cesnak, a zároveň sa aj konzumuje zvyčajne v pomerne malom množstve, veľké zdravotné zlepšenie by som od nej nečakala. Aj keď ju teraz jem každý deň. ;]

Pažítka 

No a dobrá pažítková natierka s čerstvej pažítky na jednohubkách je to pravé na každú firemnú párty. Alebo aspoň na niektoré. ;]

Jednohubky s pažítkovo-bryndzovou pomazánkou


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

Komentár č. 2
23. februára 2011, 19:05
autor: Justinaweb
Mali sme bryndzovo-pazitkovu a aj cesnakovu [a vajickovu a chrenovu, ale tie boli take jemne]. ;] Ako povedal kolega Jaro "tieto dve dobre prebiju chut piva."
;]]]
Zjedli sa vsetky pomazanky, s dvadsiatimi rozkami.;] Popri tom pive, co z ludi tiahlo, by mi uz nejaka pazitka nevadila.;]

Komentár č. 1
23. februára 2011, 15:58
autor: alex
fiha, na firemnu party pazitku? ved potom ide z ust neprijemny zpach vibule, ci nie?