arien.sk / Tvarohové buchty
Tvarohové buchty
27. 1. 2010
Od rodičov sme dostali domáci tvaroh a rozhodli sme sa ho zúžitkovať tradičným spôsobom – ako extradobré tvarohové buchty. Skutočne sa vydarili a všetkým hrozne chutili.
kvások:
- 2 dcl teplého mlieka
- 1 kvasnice
- lyžica cukru
cesto:
- 50 dkg polohrubej múky
- 20 dkg ražnej tmavej múky
- 30 dkg hladkej múky
- 10 dkg práškového cukru
- cca 2 vanilkové cukry (my to mame v kilovom balení, a šlo to od oka)
- štipka soli
- 1 vajce
- 4 lyžice oleje
- 10 dkg masla
plnka:
- 50 dkg domáceho tvarohu
- 1 vajco
- 2 vanilkové cukry
- lyžica rumu
na potretie:
- rum
- maslo
- voda
- práškový cukor
postup:
Z teplého mlieka, cukru a kvasníc zarobíme kvások (10 min).
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme klasické kysnuté cesto. Necháme zakryté v teple kysnúť (min pol hodina).
Všetky suroviny na tvarohovú plnku dôkladne vymiešame. Z vykysnutého cesta kúsok odtrhneme, vypracujeme placku, vložíme kus plnky a placku dôkladne zavrieme.
Ukladáme na dobre vymastený plech (olejom), jednu tesne vedľa druhej.
Buchty na plechu potrieme olejom.
Vložíme do dobre vyrhiatej rúry a pečieme 30 minút na 180 stupňoch.
Po upečení výdatne potrieme zmesou roztopeného masla, cukru, teplej vody a rumu.
Extrémne dobré buchty, ťažké obžerstvo. :)
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 1
30. decembra 2013, 8:30
autor: Lubica
Buchty boli dobré, ale musela som pridať viac mlika, to cesto bolo nespojiteľné a tuhé
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty