arien.sk / Tvarohové buchty

Tvarohové buchty

27. 1. 2010

Od rodičov sme dostali domáci tvaroh a rozhodli sme sa ho zúžitkovať tradičným spôsobom – ako extradobré tvarohové buchty. Skutočne sa vydarili a všetkým hrozne chutili.

buchty1

kvások:

  • 2 dcl teplého mlieka
  • 1 kvasnice
  • lyžica cukru

cesto:

  • 50 dkg polohrubej múky
  • 20 dkg ražnej tmavej múky
  • 30 dkg hladkej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • cca 2 vanilkové cukry (my to mame v kilovom balení, a šlo to od oka)
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 4 lyžice oleje
  • 10 dkg masla

plnka:

  • 50 dkg domáceho tvarohu
  • 1 vajco
  • 2 vanilkové cukry
  • lyžica rumu

na potretie:

  • rum
  • maslo
  • voda
  • práškový cukor


postup:

Z teplého mlieka, cukru a kvasníc zarobíme kvások (10 min).

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme klasické kysnuté cesto. Necháme zakryté v teple kysnúť (min pol hodina).

Všetky suroviny na tvarohovú plnku dôkladne vymiešame. Z vykysnutého cesta kúsok odtrhneme, vypracujeme placku, vložíme kus plnky a placku dôkladne zavrieme.

buchty1


Ukladáme na dobre vymastený plech (olejom), jednu tesne vedľa druhej.

Buchty na plechu potrieme olejom.

Vložíme do dobre vyrhiatej rúry a pečieme 30 minút na 180 stupňoch.




Po upečení výdatne potrieme zmesou roztopeného masla, cukru, teplej vody a rumu.

buchty1

Extrémne dobré buchty, ťažké obžerstvo. :)

buchty1


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

Komentár č. 1
30. decembra 2013, 8:30
autor: Lubica
Buchty boli dobré, ale musela som pridať viac mlika, to cesto bolo nespojiteľné a tuhé