arien.sk / Tvarohové gule s višňami

Tvarohové gule s višňami

19. 2. 2009

Na gule Potrebujeme:

  • Višňový lekvár0,5 kg jemného tvarohu 
  • 25 dkg krupice
  • 1 kávová lyž. soli
  • 3 vajcia [môže byť aj žĺtko + sneh]
  • 1 kopcovú polievkovú lyžicu práškového cukru

Na posyp:

  • olej alebo maslo
  • prezle
  • 1 dcl vody

Na plnku:

  • višne alebo iné ovocie [slivky, čerešne, ríbezle,..] 
  • tuhý višňový alebo iný lekvár

Suroviny na gule zmiešame dohromady na polohusté cesto a necháme najmenej pol hodiny stáť.
Navlhčenou rukou potom vytvarujeme gule, do ktorých zagúľame višne a lekvár.
Vložíme ich do vriacej vody a varíme približne 6-7 minút [kým gule vyplávu na povrch].

Na panvici zohrejeme olej, alebo maslo a opražíme na ňom prezle. Keď zhnednú, nalejeme na ne vodu, premiešame a panvicu na pár minút zakryjeme.

Gule servírujeme posypané prezlami a s priloženým ovocím.

Tvarohové gule

Tvarohové gule


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]