arien.sk / Tvarohové gule s višňami
Tvarohové gule s višňami
19. 2. 2009
Na gule Potrebujeme:
- 0,5 kg jemného tvarohu
- 25 dkg krupice
- 1 kávová lyž. soli
- 3 vajcia [môže byť aj žĺtko + sneh]
- 1 kopcovú polievkovú lyžicu práškového cukru
Na posyp:
- olej alebo maslo
- prezle
- 1 dcl vody
Na plnku:
- višne alebo iné ovocie [slivky, čerešne, ríbezle,..]
- tuhý višňový alebo iný lekvár
Suroviny na gule zmiešame dohromady na polohusté cesto a necháme najmenej pol hodiny stáť.
Navlhčenou rukou potom vytvarujeme gule, do ktorých zagúľame višne a lekvár.
Vložíme ich do vriacej vody a varíme približne 6-7 minút [kým gule vyplávu na povrch].
Na panvici zohrejeme olej, alebo maslo a opražíme na ňom prezle. Keď zhnednú, nalejeme na ne vodu, premiešame a panvicu na pár minút zakryjeme.
Gule servírujeme posypané prezlami a s priloženým ovocím.
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty