arien.sk / Údené mäso s chrenovou omáčkou z čerstvého chrenu
Údené mäso s chrenovou omáčkou z čerstvého chrenu
9. 4. 2011
Riadne štipľavá chrenová omáčka je skvelá vec. Dá jesť so všeličím, napríklad s opečeným údeným mäsom a zemiakmi. Alebo s fašírkou.
Potrebujeme
- čerstvý chren
- mlieko
- hladkú múku
- maslo
- citrónovú šťavu
- soľ
Postup
Koreň chrenu očistíme a nastrúhame na jemno riadnu kôpku.
Maslo roztopíme v hrnci, zasypeme hladkou múkou (asi jedna kopcovitá polievková lyžica) a urobíme zápražku. Po zapražení zalejeme mliekom a dobre rozmiešame.
Pridáme chren a soľ.
Dôkladne rozmiešame a necháme prevariť. Nakoniec pridáme ešte trochu masla.
Po vypnutí horáku ochutnáme a jemne dokyslíme trochou citrónovej šťavy (povedzme za polievkovú lyžicu) a premiešame.
Toto je skutočne maximálne jednoduchá omáčka.
Varenie zemiakov a opečenie údeného mäsa na panvici asi rozoberať podrobne netreba.;]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty