arien.sk / Výborná rýchla Koložvárska kapusta

Výborná rýchla Koložvárska kapusta

22. 3. 2010

Koložvárska kapusta je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Urobiť ju je veľmi jednoduché a úplne nenáročné a ešte k tomu sa jej urobí naraz VEĽA.;]]]

Potrebujeme:

  • kyslú kapustu
  • mleté mäso
  • ryžu
  • jednu štipľavú klobásu
  • kúsok slaniny
  • cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list
  • majoránku
  • mletú červenú papriku
  • kyslú smotanu 

Postup:

Klasicky udusíme (alebo uvaríme) ryžu.

Nakrájanú cibuľu opražíme dokladne na panvici, spolu s nakrájanou slaninou, mletou červenou paprikou, nadrobeným bobkovým listom, čiernym korením, soľou a majoránkou. Pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a opražíme všetko dohromady.

Ryžu utlačíme na plech:

Koložvárska kapusta

 

Na ryžu rozložíme mleté mäso a na kolieska nakrájanú klobásu:

Koložvárska kapusta

 

Zmes opraženej cibule, korenín a kyslej kapusty rozložíme navrch:

Koložvárska kapusta

 

Navrch rozotrieme kyslú smotanu a plech potrasieme všetkými smermi, aby sa smotana dostala do všetkých škár:

Koložvárska kapusta

 

Pečieme asi trištvrte hodinu pri 180 až 200 stupňoch. Výsledná koložvárska kapusta je skvelá:

Koložvárska kapusta


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

Komentár č. 3
18. júna 2013, 12:48
autor: kiblik
ah

Komentár č. 2
2. júna 2011, 14:59
autor: Arienweb
;] Do zajtra je ďaleko.;]

Komentár č. 1
2. júna 2011, 14:51
autor: Laciweb
az sa mi slina pustila..zajtra idem varit..:D