arien.sk / Výborná rýchla Koložvárska kapusta
Výborná rýchla Koložvárska kapusta
22. 3. 2010
Koložvárska kapusta je jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Urobiť ju je veľmi jednoduché a úplne nenáročné a ešte k tomu sa jej urobí naraz VEĽA.;]]]
Potrebujeme:
- kyslú kapustu
- mleté mäso
- ryžu
- jednu štipľavú klobásu
- kúsok slaniny
- cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- majoránku
- mletú červenú papriku
- kyslú smotanu
Postup:
Klasicky udusíme (alebo uvaríme) ryžu.
Nakrájanú cibuľu opražíme dokladne na panvici, spolu s nakrájanou slaninou, mletou červenou paprikou, nadrobeným bobkovým listom, čiernym korením, soľou a majoránkou. Pridáme kyslú kapustu (bez šťavy) a opražíme všetko dohromady.
Ryžu utlačíme na plech:
Na ryžu rozložíme mleté mäso a na kolieska nakrájanú klobásu:
Zmes opraženej cibule, korenín a kyslej kapusty rozložíme navrch:
Navrch rozotrieme kyslú smotanu a plech potrasieme všetkými smermi, aby sa smotana dostala do všetkých škár:
Pečieme asi trištvrte hodinu pri 180 až 200 stupňoch. Výsledná koložvárska kapusta je skvelá:
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
Komentár č. 3
18. júna 2013, 12:48
autor: kiblik
ah
Komentár č. 22. júna 2011, 14:59autor: Arien •
web
;] Do zajtra je ďaleko.;]
Komentár č. 12. júna 2011, 14:51autor: Laci •
web
az sa mi slina pustila..zajtra idem varit..:D
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty