arien.sk / Zemiakové šúlance s bryndzou a slaninkou

Zemiakové šúlance s bryndzou a slaninkou

2. 4. 2011

Prepadla ma strašná chuť na lekvárové šúľance s prezlami. Kupodivu, skončili ako vynikajúce šúľance s bryndzou a slaninkou.;]

Potrebujeme

  • cca kilo zemiakov varených v šupke
  • 10 dkg hrubej múky
  • 10 dkg krupice
  • 1 vajce
  • soľ
  • slaninku
  • bryndzu

sulance01 

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke. Nastrúhame ich na jemno. Zmiešame s vajcom, štipkou soli, krupicou a múkou.

sulance02

Vypracujeme cesto. Moje obsahuje kúsky zemiakov, lebo som bola lenivá, nechcela sa mi ich kvalitne nastrúhať a pokúsila som sa ich najprv roztlačiť zemiakovým tlačítkom. Bohužiaľ, nabudúce budem múdrejšia a nastrúham ich rovno všetky.

sulance03

Po spracovaní cesta robíme akýmkoľvek vhodným spôsobom šúľance. Ja som si rozšúlala dlhší valec cesta, nakrájala som ho nožom, a individuálne nakrájané časti ešte trochu pošúlala.

sulance04

Šúľance hádžeme do vrúcej vody. Keď sú hotové, vyplávu na povrch (pár minút).

Medzitým som si na jemno nakrájanú slaninku opražila na panvici a zároveň v nej aj roztopila bryndzu. Šúľance som so slaninkou a bryndzou premiešala rovno v panvici.

Nakoniec trochu dekoračnej kyslej smotany. Uporozňujem, naložte si menej, ako je na fotke.;];]

sulance05


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]