arien.sk / Zemiakové šúlance s bryndzou a slaninkou
Zemiakové šúlance s bryndzou a slaninkou
2. 4. 2011
Prepadla ma strašná chuť na lekvárové šúľance s prezlami. Kupodivu, skončili ako vynikajúce šúľance s bryndzou a slaninkou.;]
Potrebujeme
- cca kilo zemiakov varených v šupke
- 10 dkg hrubej múky
- 10 dkg krupice
- 1 vajce
- soľ
- slaninku
- bryndzu
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke. Nastrúhame ich na jemno. Zmiešame s vajcom, štipkou soli, krupicou a múkou.
Vypracujeme cesto. Moje obsahuje kúsky zemiakov, lebo som bola lenivá, nechcela sa mi ich kvalitne nastrúhať a pokúsila som sa ich najprv roztlačiť zemiakovým tlačítkom. Bohužiaľ, nabudúce budem múdrejšia a nastrúham ich rovno všetky.
Po spracovaní cesta robíme akýmkoľvek vhodným spôsobom šúľance. Ja som si rozšúlala dlhší valec cesta, nakrájala som ho nožom, a individuálne nakrájané časti ešte trochu pošúlala.
Šúľance hádžeme do vrúcej vody. Keď sú hotové, vyplávu na povrch (pár minút).
Medzitým som si na jemno nakrájanú slaninku opražila na panvici a zároveň v nej aj roztopila bryndzu. Šúľance som so slaninkou a bryndzou premiešala rovno v panvici.
Nakoniec trochu dekoračnej kyslej smotany. Uporozňujem, naložte si menej, ako je na fotke.;];]
Späť na kategóriu: kuchyňa
Pridať komentár:
Komentáre
K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]
Čo sa u nás varí
Najnovšie recepty