arien.sk / Jablkovo-kakaová štrúdla

Jablkovo-kakaová štrúdla

4. 3. 2007

V poslednej dobe som posadnutá štrúdľami, a dnes som spravila ďalšiu [po predošlých tvarohových, višňovo-černicových, makových a iných].

Suroviny:

  • 500 g lístkového cesta z obchodu
  • 10 malých jabĺk
  • hrozienka
  • celý mak
  • kakao
  • škoricový cukor
  • vanilkový cukor
  • maslo

Postup:

Cesto som vyvaľkala a vytiahla na par milimetrovú hrúbku a preniesla na utierku.
Jablká som očistila od kôstok a rozsekala v elektrickom sekáčiku.
Rozložila som ich na cesto, posypala jedným sáčkom škoricového cukru, jedným sáčkom vanilkového, hrsťou hrozienok, pár hrsťami maku a kakaom. Navrch som poukladala kúsky masla.

p3040012

Štrúdľu som zatočila a v utierke preniesla na plech. Poprepichovala som ju vidličkou.

p3040012

Piekla sa na 180tich stupňoch asi 25 minút.

p3040001;

Je úžasná, šťavnatá, kakaová, jablková, tak akurát sladká. A máme jej pol metra.

p3040007


Späť na kategóriu: kuchyňa

Pridať komentár:

V príspevkoch môžete používať BB kód.









Komentáre

K tomuto článku zatiaľ nie sú žiadne komentáre. Buďte prvý. ;]